SAB-profiel

Over ons

SAB is al meer dan 40 jaar actief en groot in stalen profielplaten en veel meer producten voor dak- en gevelbouw.

SAB al jaren actief in de dak- en gevelmarkt
In 1971 ontstond er uit het IJsselsteinse Bentstaal een aparte vennootschap die zich ging richten op de levering van geprofileerde staalplaten. Eerst via import uit Duitsland, maar al snel met eigen producten. SAB-profiel moest het bedrijf heten, naar de initialen van oprichter Sybrandus Adrianus van Bentum.

In 1974 wordt de eerste eigen hal gebouwd met een eigen productielijn voor het 35, 40 en 96 profiel. De eigen zetbanken volgen al snel en daarmee ook de binnendozen.

In 1988 kwam de productie erbij van sandwichpanelen. Dit was een van de eerste lijnen in Europa.

Door het succes breidde SAB-profiel in rap tempo uit en werden er meer hallen gebouwd. In 1988 werd de onderneming door Hoogovens gekocht en sinds oktober 1999 was SAB-profiel onderdeel van Corus, wat ontstond door de fusie met British Steel. Sinds 2007 maakt SAB-profiel deel uit van Tata Steel in Europa.

In de jaren is SAB-profiel flink uitgebreid en heeft het sinds 2020 een aparte productielocatie voor sandwichpanelen in Geldermalsen en een Duitse nevenvestiging SAB-profil GmbH in Niederaula.

SAB-profiel anno nu
Inmiddels telt marktleider SAB-profiel in Nederland zo’n 160 medewerkers en rekent het geheel Europa tot haar afzetgebied. Het assortiment is ruim en bestaat uit warm- en kouddakplaten, binnendozen en diverse soorten gevelplaten. Naast deze producten produceert en levert SAB-profiel sandwichpanelen met een kern van PIR en zetwerk. Ook voor tussenbewerkingen kloppen opdrachtgevers nooit tevergeefs aan: perforeren, slitten en embosseren, evenals nabewerkingen, zoals het knikken en togen van profielplaten worden in eigen huis uitgevoerd.

De toekomst: Innovatie en ontwikkeling
Op de steeds toenemende eisen speelt SAB-profiel graag in door steeds weer de nadruk te leggen op kwaliteit, flexibiliteit en een hoog service niveau voor haar klanten. Nieuwe ontwikkelingen en innovaties zullen in de toekomst een steeds grotere rol spelen.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top