RMV Innovatie Award publieksprijs 2022

De RMV Innovatie Award is terug van weggeweest!

De rundveesector kent veel innovatieve bedrijven die mooie en succesvolle innovaties weten te realiseren. Daarom willen wij graag een podium bieden aan bedrijven met indrukwekkende innovaties. Jij en jouw collega’s hadden de kans om te stemmen op de innovatie die naar jouw mening het meest indrukwekkend is. 

 

Op de laatste beursdag, donderdag 1 december, werd de winnaar van de RMV Innovatie Award 2022 bekendgemaakt.

 

Winnaar: Lely Nederland – Lely Sphere

 

De Lely Sphere is een circulair stalsysteem dat vaste mest en urine van elkaar scheidt en stikstofemissies omzet in waardevolle meststoffen. De boer herbruikt dit voor precisiebemesting op het land. Dit reduceert de ammoniak uitstoot tot 70%.

Lely

1. Royal GD - Hygiënecheck Kalf

Gezond jongvee staat aan de basis van een gezonde melkveehouderij sector met een goed imago. Met deze inschrijving willen we laten zien dat ons innovatieve jongvee concept bijdraagt aan een duurzamere kalveropfok binnen de melkveehouderij.

2. DeLaval - Ketose opsporen d.m.v. het DeLaval BodyConditieScore-systeem BCS

Doormiddel van het DeLaval BodyConditieScore-systeem BCS is het vanaf nu mogelijk om risicodieren op te sporen en aan te duiden welke in een negatieve energiebalans terecht komen en daarbij ketose ontwikkelen.

3. SAC Nederland - 2RO | Carrousel Buitenmelker

Dit is de meest geavanceerde technologie voor het melken van geiten. De 2RO beschikt over allerlei unieke en onderscheidende functionaliteiten, zoals de QuickUp, waarmee de geitenhouder rechtstreeks uit het platform kan melken. Gelanceerd op: 10-09-22

4. Hanskamp AgroTech BV - CowToilet

Het CowToilet is een innovatief systeem omdat het direct de urine onder de staart van de koe opvangt. De urine wordt separaat opgevangen, dit zorgt ervoor dat ruim 50% van de urine niet in aanraking komt met de mest waardoor er minder emissies ontstaan.

5. Huesker Synthetic B.V. - Lubratec® Smart, Gezond stalklimaat door intelligent netwerken

Meet en regeltechniek voor het beheersen van het klimaat in de stal. De klimaatbeheersystemen, zijwandventilatie, ventilatoren en verlichting worden volledig automatisch of middels app aangestuurd.

6. Uniform-Agri BV - UNIFORM voor begeleiders

UNIFORM-Agri lanceert een nieuw Consultant-Platform, ontworpen voor begeleiders van melkveehouders met de UNIFORM software. Het platform stelt een begeleider in staat om data van verschillende bedrijven te monitoren en vergelijken in een cloudomgeving,

7. Lely Nederland - Lely Sphere

De Lely Sphere is een circulair stalsysteem dat vaste mest en urine van elkaar scheidt en stikstofemissies omzet in waardevolle meststoffen. De boer herbruikt dit voor precisiebemesting op het land. Dit reduceert de ammoniak uitstoot tot 70%.

8. VisscherHolland - MegaOne

MegaOne heeft de hoogste zuurstofbarrière welke er is. Deze ongekende kwaliteit zorgt voor betere conservering van ruwvoer. Daarnaast is deze zuurstofbarrière verwerkt in de folie, dus kan de kuil in One Step worden afgedekt. De trekkracht is extreem hoog

9. Ingenieursbureau Heemskerk B.V. - TEATsealer

TEATsealer is antibioticavrij en wordt toegediend in speenkanaal tijdens het droogzetten. De huidverzorgende, organische suspensie sluit de speen gedurende 2 weken af. Het wordt op natuurlijke wijze opgenomen zodat geen residu in de biest achterblijft.

10. Vogelsang B.V. - GL-Serie Lichte en compacte pomp

GL-serie van Vogelsang - Lichtgewicht en compacte pomp Tot 54% minder gewicht Tot 35% minder ruimte Eenvoudige service Minder verbruik van het voertuig Zeer rustige en soepele werking.

Scroll naar top