Ook geen RMV Limited Edition in Hardenberg en Gorinchem

HARDENBERG/GORINCHEM – De geplande edities van RMV Limited Edition in Hardenberg en Gorinchem gaan niet door. Onlangs lanceerde beursorganisator Easyfairs deze kleinschalige varianten als alternatief op de oorspronkelijke Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV), maar door de recente ontwikkelingen van het coronavirus is het sentiment onder de exposanten flink veranderd. Hierdoor is het onmogelijk geworden om een kwalitatief event neer te zetten voor de agrarische sector en daarom is besloten om deze Limited Editions niet door te laten gaan. De eerstvolgende RMV-beurzen zijn op 26, 27 en 28 oktober 2021 in Hardenberg en op 23, 24 en 25 november 2021 in Gorinchem.

 

“Waar we vorige week nog hoopvol gestemd waren om toch een live evenement te organiseren voor de agrarische sector, is dat binnen een mum van tijd gekanteld door de recente corona-ontwikkelingen en het veranderende sentiment onder onze exposanten en bezoekers. Wij waren ervan overtuigd dat RMV Limited Edition in zowel Hardenberg als Gorinchem op een veilige en verantwoorde wijze door kon gaan, maar het draagvlak onder de exposanten nam snel af. Dat is ontzettend jammer, maar we hebben ook begrip voor onze exposanten. Het zijn immers ongekende en moeilijke tijden voor iedereen”, verklaart Lucas van’t Hof namens Easyfairs.

 

In eerste instantie zou RMV Hardenberg eind oktober plaatsvinden, gevolgd door RMV Gorinchem eind november. Toen bleek dat het overgrote deel van de exposanten de behoefte had om beide events te verplaatsen naar 2021, heeft Easyfairs gehoor gegeven aan deze wens. Om toch de agrarische sector in deze uitdagende tijden live bij elkaar te brengen, lanceerde de beursorganisator een kleinschalige variant: RMV Limited Edition met maximaal 50 exposanten en de focus op voer, energie en slimme technologie in zowel Hardenberg als Gorinchem.

 

Van’t Hof: “We voelden ons hierin gesteund door een mooie groep exposanten en het concept voor deze mini-events was in kannen en kruiken, maar inmiddels volgen de ontwikkelingen en nieuwsberichten rondom het coronavirus zich razendsnel op. Met als gevolg dat het sentiment onder onze exposanten flink veranderde. We konden niets anders dan besluiten om deze Limited Editions niet door te laten gaan. We betreuren dit besluit, maar het is op dit moment de enige juiste beslissing. Dit wil niet zeggen dat onze plannen voor een Limited Edition in de vrieskast gaan. Integendeel, wij willen in samenspraak met onze exposanten en partners bekijken of er mogelijkheden zijn in de toekomst om in aanloop naar de ‘grote’ RMV-beurzen ook kleinschalige events te organiseren gedurende het jaar. Voor nu rechten we onze rug en kijken we vooruit naar 2021 en waarin we ook het jubileum van RMV gaan vieren: 25 jaar in Hardenberg en 15 jaar in Gorinchem.”

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top