PERSBERICHT: SUCCESVOLLE EDITIE VAN RMV GORINCHEM MET RUIM 18.000 BEZOEKERS

GORINCHEM – De veertiende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) op 26, 27 en 28 november in Evenementenhal Gorinchem is bezocht door meer dan 18.000 bezoekers. Beursorganisator Easyfairs kijkt tevreden terug op de drie beursdagen. “Het was een editie waarin het belang van een vakbeurs echt onderstreept werd. Juist in deze hectische tijden in de sector is er behoefte aan een jaarlijks moment om samen te komen. Om ervaringen en kennis uit te wisselen, inspiratie op te doen of gewoon even een praatje te maken met collega veehouders. Dat wij met RMV een ‘thuishaven’ mogen zijn voor de sector en ook zo gezien worden, doet ons enorm goed”, zegt Lucas van’t Hof namens Easyfairs.

 

De beursvloer van RMV Gorinchem was uitgebreider dan andere jaren. De uitbreiding was gerealiseerd, omdat de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem volledig vernieuwd is. Hierdoor konden nieuwe initiatieven aan het beursconcept toegevoegd worden, waarbij de focus met name lag op ondernemende veehouders. Van’t Hof: “Met de vernieuwde verdieping kreeg de beursvloer een flinke kwaliteitsimpuls op het gebied van uitstraling van het event als het beursconcept zelf. Zowel bezoekers als exposanten waren aangenaam verrast door de nieuwe mogelijkheden die de gemoderniseerde bovenverdieping heeft te bieden voor RMV Gorinchem.”

 

Met name de tweede beursdag (woensdag 27 november) was een groot succes, volgens de organisatie. Niet alleen qua bezoekers, maar ook vanwege de eerste editie van de Dag van de Geitenhouder. Dit initiatief werd voor het eerst georganiseerd. De dag begon met een Geitensymposium, daarna volgden diverse andere kennissessies speciaal voor de geitenhouder. De Dag van de Geitenhouder werd door Easyfairs georganiseerd in samenwerking met Denkavit, Agrifirm, Alfa Accountants, Alpuro Breeding, Ausnutria/Holland Goat milk en Friesland Campina. “Het was een zeer geslaagde dag en de Dag van de Geitenhouder gaat een vast onderdeel worden van RMV Gorinchem”, aldus Van’t Hof.

 

Een ander nieuw onderdeel op RMV Gorinchem was de Internet of Things Experience op de bovenverdieping. Met een VR-bril van Lely kregen bezoekers een kijkje in de toekomst van een koeienstal, Connecterra toonde hun herd-management software systeem, Heemskerk Dairy liet samen met Alltech zien hoe met sensor-bolussen en InTouch feed-management software direct metingen in de maag van de koe gedaan kunnen worden.

 

In 2020 vieren de RMV-beurzen van Easyfairs in zowel Hardenberg als in Gorinchem een jubileumeditie. Voor RMV Hardenberg wordt het de 25ste editie en in Gorinchem de 15e. De beursdata voor de edities zijn: RMV Hardenberg op 27, 28 en 29 oktober 2020 en RMV Gorinchem op 24, 25 en 26 november 2020. Voor meer informatie: www.rmv-hardenberg.nl en www.rmv-gorinchem.nl.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top