In dit artikel

Samen innoveren voor emissieloze onkruidbestrijding!

Bron: Akkerwijzer

De uitdaging om onkruiden in suikerbieten in de toekomst effectief te kunnen beheersen is groot. Een brede inzet van geïntegreerde onkruidbeheersing, waarbij de voordelen van chemische en mechanische onkruidbeheersing worden gecombineerd, kan een passende strategie zijn. Om agrarisch ondernemers en hun adviseurs mee te nemen in de laatste nieuwe ontwikkelingen op dit gebied organiseerde Kennis Center Groene Groei (KCGG) in het kader van het POP3-project, “Samen innoveren voor emissieloze onkruidbestrijding”, in samenwerking met Cosun Beet Company een demonstratiemiddag in het Gelderse Echteld. 

Het project gaat niet uit van „chemisch in de ban, maar van reduceren”, geeft Wim de Hoop van KCGG aan. „Mechanisch waar het kan, chemisch waar het moet”, vult Wil op ‘t Root van Cosun aan. Kortom: er staan veranderingen op stapel en ook in dit project wordt onderzocht wat de (on)mogelijkheden van de alternatieven zijn.

Tijdens deze goed bezochte middag werden een wiedeg, een Naio Dino autonome robot, camera-gestuurde schoffelmachines van Horsch en Garford en een Schmotzer camera-gestuurde schoffelmachine met rijenspui gedemonstreerd. Deze laatste zal in het voorjaar door loonbedrijf van der Woerd in de praktijk worden ingezet.

 

VIDEOVERSLAG COSUN beet company VELDBIJEENKOMST

HORSCH demonstreerde zijn camera-gestuurde schoffel. Beeld: Arie Coster. Voor de volledige foto-serie zie https://www.akkerwijzer.nl/artikel/471819-mechanische-onkruidbestrijding-in-bieten/

Deel dit bericht

Scroll naar top