Tijdens RMV Gorinchem staan verschillende thema’s in de spotlights.

Elk thema sluit aan bij de uitdagingen in de rundveehouderij. Welke thema’s en onderwerpen worden er belicht tijdens RMV Gorinchem 2020:

  • Op het themaplein Gras & Ruwvoer staat de slogan ‘Gezonde bodem – Gezonde dieren – Gezond bedrijf’ centraal. Op dit plein wordt de focus gelegd op gras- en ruwvoer met betrekking tot de melkveehouder. 
  • Het KUIP kennistheater is in 2019 geïntroduceerd en nu al niet meer weg te denken van RMV. Gezonde dieren, gezond bedrijf is de slogan van dit plein en de koe staat hier centraal.
  • RMV Gorinchem zet de geitenhouderij in het zonnetje. In 2019 is de lancering geweest van de Dag van de Geitenhouder en het was direct een groot succes. Daarom komt de Dag van de Geitenhouder weer terug in 2020!
  • De digitalisering van de veehouderij is ingezet. Al 25% van de veehouders werkt met robots op het bedrijf. En over 5 á 10 jaar zal de digitalisering heel normaal zijn. Kom hier meer over te weten bij het Smart Farming Centrum.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom RMV Gorinchem én de themapleinen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Scroll naar top